AgriWatch

Britiske landmænd bekymrer sig om handelsaftaler

Storbritanniens handelsaftaler med blandt andet USA skal ikke medføre, at det britiske fødevaremarked bliver oversvømmet med udenlandske varer, der ikke lever op til britiske standarder, siger formand for landbrugsorganisation.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske landbrugssektor kræver, at Storbritannien får det sidste ord, når handelsaftaler med lande uden for EU skal på plads.

Formanden for britiske National Farmer's Union (NFU), Minette Batters, frygter, at handelsaftaler med blandt andet USA kan få konsekvenser for de britiske fødevareproducenter, hvis Storbritannien ikke får det sidste ord, skriver Financial Times.

Den britiske premierminister Boris Johnsen og den britiske regering håber på at lande handelsaftaler med USA og en række andre lande uden for EU's grænser.

Det har vakt bekymring blandt de britiske landmænd, der frygter, at amerikanske fødevarer, der ikke lever op til britiske standarder, vil skylle ind over landet.

Det ville være umoralsk og hyklerisk, hvis det britiske parlament ikke kan garantere en vis kontrol, siger hun.

I juli forlod Storbritannien forhandlingerne om en handelsaftale med USA, da det amerikanske præsidentvalg nærmede sig. Det anså de britiske landmænd som en sejr, da de frygtede en hurtig aftale med for mange kompromiser vedr. fødevarestandarden.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch