Socialdemokratiet kunne ikke finde "krukken med guld" til økologien i finanslovsudspil

Regeringspartiet har en ambition om at fordoble både det økologiske areal og forbrug inden 2030, men i det nye finanslovsudspil skrumper bevillingerne.
Foto: PR-foto Socialdemokratiet
Foto: PR-foto Socialdemokratiet

Økologerne skal få mere ud af mindre.

I hvert fald hvis regeringens finanslovsudspil for 2021 står til troende. Her falder puljen med midler til at fremme produktion og afsætning af økologi fra 20 mio. kr. til 10 mio. kr. Det til trods for, at regeringen har en erklæret målsætning om ar fordoble det økologiske forbrug og det økologiske areal i 2030.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Der er altid mange ønsker til en finanslov, og økologien har der desværre ikke været plads til denne gang pga. den økonomiske situationer og de prioriteringer, vi har lavet", siger Hos Socialdemokratiets landbrugsordfører, Anders Kronborg, til Landbrugsavisen. Han siger, at det ikke er lykkes at finde en "krukke guld til økologien".

Det får ikke overraskende kritik fra Økologisk Landsforening og Enhedslisten, der begge kæmper for mere økologi.

Regeringens ambition er en fordobling af danskernes forbrug af økologi, så det økologiske forbrug udgør ca. 26 mia. kr. svarende til 5.000 kr. årligt pr. borger, en fordobling af det økologiske areal, så hver femte dyrkede mark er økologisk og en fordobling af den økologiske eksport fra 2,9 til 5,8 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også