EU-aftale bekymrer L&F: "Det er de østeuropæiske lande, der er de klare vindere"

Landbruget fik sparekniven med EU's nye syvårige budgetaftale. Ifølge Landbrug & Fødevarers tal svarer beskæringen til ti pct. af EU's landbrugsstøtte.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH

Det er stadig for tidligt at sætte tal på, hvad de færre penge til landbrug med den nye EU-budgetaftale vil betyde for Danmark. Men landbruget var et af de områder, der blev skåret i, da man tirsdag indgik en aftale om et nyt syvårigt EU-budget.

Ser man på Finansministeriets forløbige beregninger, vil udgifter til landbruget i EU blive reduceret med 73 mia euro, hvilket svarer til 540 mia. kr., skriver DR.

Ifølge Landbrug & Fødevarers tal svarer beskæringen til ti pct. af EU's landbrugsstøtte, og det bekymrer organisationen, der frygter, det vil ramme den danske landbrugssektor hårdt, da aftalen også betyder, at der vil blive sendt flere penge fra Vesteuropa til Østeuropa.

"Når jeg ser på aftalen, så er det helt klart, at det er de østeuropæiske lande, der er de klare vindere. Det synes vi ikke er rimeligt. Man skal huske, at de har et meget lavere omkostningsniveau, end vi har," siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer til DR og tilføjer, at det ikke kun er i Europa, at man har landbrugsstøtte.

Organisationer glæder sig over EU-aftale men tvivler på effekten

Svinepest truer den globale fødevareforsyning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også