AgriWatch

Minister: Eksport og klimamålsætninger skal gå hånd i hånd

Med fremrykkede kvælstofkrav og kommende vand- og miljøplaner ventende forude skal landbruget kunne vedholde eksporten samt opfylde klimambitionerne, lyder det fra fødevareministeren.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix.

Efter et år som fødevareminister ser Mogens Jensen tilbage på et år med stramninger, der har skabt røre i landbrugssektoren.

Men fremrykkede kvælstofkrav og kommende vand- og klimaplaner skal ikke frygtes blandt landmændene de næste år, mener fødevareministeren ifølge Landbrugsavisen.

Danmarks status som eksportnation inden for landbrugssektoren skal stadig fastholdes trods skærpede krav på klimafronten. Det kan skabe et andet landbrug, end det man kender i dag.

"Ville være det være så mærkeligt, hvis vi vil det? Landbruget skal udvikle sig på en måde, så man producerer i takt med tiden og tidens krav for miljø og klima. Jeg tror på, at der i fremtiden vil blive en langt større efterspørgsel efter produkter, der er bæredygtigt produceret og ikke mindst af høj kvalitet. Det kan dansk landbrug levere," siger Mogens Jensen til Landbrugsavisen.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch