AgriWatch

Dansk Industri: Crispr skal lovliggøres hurtigt i EU

Hvis ikke genteknologien Crispr hurtigt bliver gjort lovlig i EU, kan man ende med at skulle købe patenter fra USA, mener branchedirektør.

Leif Nielsen, Dansk Industri. | Foto: PR-foto DI

EU-Kommissionen skal skynde sig at give genteknologien Crispr det grønne lys til brug i fødevarefremstillingen.

Det mener Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, der fremfører sit synspunkt i et debatindlæg i Altinget.

Han mener, at teknologien i stort omfang er blevet dømt ufarlig af forskere og etikere, og at det derfor er på tide at implementere teknologien i EU. Hvis ikke det sker snart, kan det blive dyrt, vurderer han.

"Hvis vi ikke lovliggør Crispr i EU, ender vi med at måtte købe fødevarepatenter fra USA i stedet for at udvikle dem selv," skriver Leif Nielsen i debatindlægget.

Crispr-teknologien er af en række forskere blevet fremhævet som et effektivt middel, der kan klippe i gener fra alle tænkelige organismer som eksempelvis planters gener og dermed give dem nye egenskaber.

Andre er dog skeptiske, fordi Crispr læner sig tæt op ad GMO, der i modsætning til Crispr importerer gener fra andre organismer.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har tidligere over for AgriWatch erklæret sig positiv over for Crispr.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch