AgriWatch

DLF-formand vil også have Crispr på menukortet

Danske politikere i EU og på Christiansborg bør hurtigt kigge på mulighederne ved brug af genteknologien, mener græsfrøkoncernen DLF.

Christian Høegh-Andersen, bestyrelsesformand i DLF. | Foto: DLF PR-foto

Græsfrøkoncernen DLF, som er ejet af danske landmænd, melder sig i koret, som vil have Crispr tilladt i Danmark.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Landmændenes guldæg leverer rekordregnskab

Emnet blev taget op på andelskoncernens generalforsamling tirsdag af bestyrelsesformand Christian Høegh-Andersen.

"Etisk Råd har udtalt sig positivt over for at bruge Crispr-metoden, som kan hjælpe os med at nå de nye bæredygtighedsmål. Også økologerne og Danmarks Naturfredningsforening har givet Crispr-metoden deres velsignelse," siger han i meddelelsen og tilføjer:

"De ønskede egenskaber i planterne kan være modstandsdygtighed over for plantesygdomme og skadedyrsangreb, en effektiv udnyttelse af vand og næringsstoffer i jorden, så der skal vandes og gødes mindre, og flerårige planter med dybe rødder, der lagrer kulstof, og dermed trækker CO2 ud af atmosfæren," lyder det fra Christian Høegh-Andersen.

DLF opfordrer nu de danske europaparlamentsmedlemmer og den danske regering til at få kigget på de muligheder, der er ved de nye teknikker som Crispr.

Selskabet er ifølge eget udsgan udfordret af, at mange plantebeskyttelsesmidler ikke er lovlige i Danmark.

Tidligere har også Novozymes plæderet for en godkendelse af Crispr i landbruget.

 

DLF-topchef tror på omsætning på 7 milliarder i år

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch