DLF ser store vækstmuligheder i grøn dagsorden

Græsfrøkoncernen DLF investerer tungt i forskning og udvikling, der skal give koncernen mulighed for at lukrere på det stigende klimafokus i landbruget.
F.v. Christian Høegh-Andersen, formand for bestyrelsen og Truels Damsgaard, adm. direktør; begge DLF. | Foto: PR-foto DLF
F.v. Christian Høegh-Andersen, formand for bestyrelsen og Truels Damsgaard, adm. direktør; begge DLF. | Foto: PR-foto DLF

Det danske andelsselskab DLF, der er verdens største inden for græsfrø, bruger årligt op mod en kvart mia. kr. på forskning og udvikling. En stor del af det beløb bliver brugt på at arbejde med planteforædling, der skal give virksomheden yderligere vækst i en tid med stigende klimabevidsthed.

Det skriver Børsen.

"Vi har løbende investeret mere og mere i planteforædling. Det åbner jo nye markeder for os, når vi kan tilbyde græsfrø med de helt rigtige egenskaber lige netop dét sted," siger koncernchef i DLF, Truels Damsgaard, til avisen.

Et af de helt store projekter går på at gøre græs til en foderkilde, der kan erstatte helt eller delvist importeret soja.

I september offentliggjorde DLF sit 2018/19-regnskab, der var præget af en omsætningsvækst på 22 pct. til 5,3 mia. kr.

Landmændenes guldæg leverer rekordregnskab

Landbruget frygter afvikling: Grøn omstilling skal finansieres på finansloven

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også