AgriWatch

WWF kritiserer grovvareselskabers sojaambitioner

Grovvareselskaber som DLG og Danish Agro tager ikke nok ansvar ved importen af mere bæredygtig soja, mener miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.

Foto: Natacha Pisarenko/AP/Ritzau Scanpix

DLG, Danish Agro og resten af den danske grovvarebranche møder kritik fra WWF Verdensnaturfonden, der mener, at grovvareselskaberne hænger i bremsen, når det kommer til importen af mere bæredygtig soja.

Tidligere på måneden meldte DLG blandt andet ud, at importen af soja skal være 100 pct. verificeret i 2025, men det er ikke ambitiøst nok ifølge WWF, skriver Altinget.

"DLG er klart den største foderstofvirksomhed, og vi mener absolut ikke, at det, de siger, er ambitiøst nok. Det er underligt, at de ikke tager ansvar, for de kan virkelig gøre en forskel ved blandt andet at købe kreditter og lægge pres på de helt store handelsvirksomheder," siger miljøfalig chef i WWF Jacob Fjalland til mediet.

Samtidig roser han andre virksomheder inden for landbrug- og fødevarebranchen såsom Danish Crown og en række supermarkeder, som har fremlagt ambitiøse handlingsplaner ifølge Jacob Fjalland.

Til Agriwatch har DLG's koncerndirektør Jesper Pagh udtalt, at grovvareselskabet siden 2015 har arbejdet mod en import af mere bæredygtig soja med branchestandarder og seks kriterier til producenterne.

DLG har sammen med en række aktører stillet krav til sojaen fra Sydamerika. Jesper Pagh udtalte dengang, at branchen er på rette vej, men der stadig er vej at gå endnu.

"Men vi er godt klar over, at der skal være mere klarhed over de præcise krav til soja ift. f.eks. afskovning. Vi har et ønske om kontinuerlig forbedring, så vi vil stramme bæredygtighedskrav," forklarede Jesper Pagh til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch