AgriWatch

Radikale vil have skat på udledning af CO2 i klimaplan

Partileder Morten Østergaard vil have regeringen i gang med en klimaplan, hvor afgift på CO2-udledning skal sænke udledning af drivhusgasser.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Med syv konkrete forslag vil Morten Østergaard, politisk leder i Radikale Venstre, have regeringen til at levere en klimaplan inden for de kommende måneder.

Planen med de syv tiltag skal levere en reduktion i udslippet af drivhusgasser på omkring 9 mio. tons. Over de kommende ti år vil partiet bruge 20 mia. kr. til opgaven.

Det skriver Politiken.

Blandt andet vil partiet have indført en afgift på CO2, ligesom partiet foreslår udtagning af 100.000 hektar landbrugsjord med meget kulstof.

AgriWatch har for nylig beskrevet, hvordan en ny rapport fra DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi fra Aarhus Universitet viser, at reduktionen af landbrugets CO2-udledning blot har rykket sig fra 10,57 mio. ton i 2010 til 10,68 mio. ton i 2018.

Den danske landbrugssektor har sammen med det resterende danske samfund et mål om at nedbringe sektorens CO2-udledning med 70 pct. i 2030 i forhold til niveauet i 1990.

Seges og Økologisk Landsforening skal udvikle værktøj til at vise klimaaftryk

Professor: "Vi kan ikke have det nuværende landbrug og tro, at det vil blive klimaneutralt"

De tunge tiltag venter forude på vejen mod landbrugets klimaambition 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch