AgriWatch

L&F-direktør raser over nye krav til svinetransporter

Slagtesvinproduktionen og smårgriseeksporten vil blive ramt af Fødevarestyrelsens nye krav til højden i lastbiler, lyder det fra direktør i organisationens sektor for svineproduktion.

Foto: Finn Frandsen

Det vil få meget store konsekvenser for danske slagtesvinsproducenter og smågriseeksportører, hvis Fødevarestyrelsens bekendtgørelse om højere højdekrav bliver vedtaget.

Således vil højden på de indvendige bure skulle opjusteres til 68 og 70 cm for henholdsvis svin på 26 og 30 kg, skriver Landbrugsavisen.

"Det får rigtig store konsekvenser, fordi danske biler, der har fire eller fem dæk, er bygget med faste dæk, så det kan man ikke bare lige ændre på. Dermed får vi reduceret kapaciteten af biler med 20-25 pct.", siger Christian Fink, sektordirektør for svineproduktion i Landbrug & Fødevarer, til mediet.

Christian Fink mener ikke, at det er rimeligt, at man bliver nødt til at sænke kapaciteten betragteligt på to måneder.

Ændringen ventes at træde i kraft 1. juli.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch