AgriWatch

Fusion på plads: Her er den nye nationale fødevareklynge

Som konsekvens af et kommende nyt erhvervsfremmesystem fusionerer fire klyngeorganisationer indenfor fødevarer og bioressourcer. De formelle rammer er nu på plads, og snart får de 250-300 medlemmer muligheder for at udstikke retningen for klyngens arbejde.

Endnu er det ikke fastlagt, hvor hovedkvarteret i Food & Bio Cluster Denmark skal ligge, men meget taler for, at det bliver i Agro Food Park i Aarhus. | Foto: Agro Food Park/ PR

Efter det kommende nye erhvervsfremmesystem introduceres i 2021, skal landets små- og mellemstore danske fødevarevirksomheder ikke længere finde råd, netværk, viden og adgang til risikovilligkapital hos Agro Business Park, Danish Food Cluster, Nordjysk Fødevareerhverv og Videncenter For Fødevareudvikling.

Som konsekvens af det nye system, hvor man fra politisk hold ønsker at mere centralt fokus på 11 danske styrkepositioner, er de fire organisationer blevet enige om at danne klyngen Food & Bio Cluster Denmark. Efter et par måneders arbejde er formaliteterne nu kommet på plads.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch