AgriWatch

Minister: Vores jurister kigger på stævningen

Fødevareminister Mogens Jensen svarer nu igen på dagens stævning fra Danske Svineproducenter. Ministeren mener, at der skal være styr på dyrevelfærden.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

"Nu har en mindre del af svineproducenterne og transportørerne stævnet mig for den beslutning. Det kigger vores jurister på. Men som udgangspunkt må jeg bare sige, at hvis man vil transportere dyr over store afstande fra Danmark, så skal der også være styr på dyrevelfærden," siger fødevareminister Mogens Jensen i et skriftligt svar til AgriWatch om stævningen fra et udsnit af de danske svineproducenter, som gennem Danske Svineproducenter og Sammark.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er blevet stævnet af Sammark og Danske Svineproducenter, der repræsenterer danske virksomheder, som enten eksporterer eller producerer smågrise. Baggrunden for stævningen skyldes de gebyrer, der skal betales, når smågrise bliver transporteret over grænsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch