Minister: Landbrugsstyrelsens kapacitet bremser grønne initiativer

Landbrugsstyrelsen har manglende kapacitet, og det fjerner muligheden for at bruge flere penge på grønne indsatser i 2021, orienterer fødevaministeren. Grotesk, mener støtteparti.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Landbrugsstyrelsen har ved at indfri regeringens støttepartiers ambitionsniveau for at flytte midler fra den direkte landbrugsstøtte til at lave nye grønne ordninger inden for landdistriktsprogrammet i 2021.

Det skriver Altinget.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) gør i et folketingssvar klart, at forventninger til ansøgninger og styrelsens kapacitet udfordrer det grønne spillerum.

"En forøgelse af styrelsens kapacitet ift. udvidelse af eksisterende ordninger eller etablering af nye ordninger kræver derfor en langsigtet planlægning. Derfor kan der ikke etableres nye ordninger i 2021," skriver han som svar på et spørgsmål stillet af Zenia Stampe fra Radikale.

Det møder kritik fra både Enhedslisten, Radikale og SF.

"Det er grotesk, at styrelsen er så udsultet, at den ikke har de nødvendige ressourcer til administrativt at anvende landbrugsstøtten til grønne formål," siger Anne Valentina Berthelsen, landbrugsordfører for SF, til Altinget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også