Regeringen kan bruge en milliard mere på grøn landbrugsstøtte

Til næste år får regeringen mulighed for at flytte en milliard fra den direkte landbrugsstøtte over i nogle grønne projekter. Beslutningen er dog endnu ikke taget, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Næste år er et overgangsår i europæisk landbrugsstøtte, fordi det nuværende støtteprogram er udløbet, og det nye program endnu ikke er klar. I den forbindelse får Danmark mulighed for at flytte op mod 1 mia. kr. fra den direkte landbrugsstøtte over i grønne indsatser inden for landdistriktsprogrammet.

Det fortæller Miljø- og Fødevareministeriet til Altinget.

Oplysningerne vækker begejstring hos De Radikale, hvor miljøordfører Zenia Stampe siger, at partiet ønsker at flytte flest mulige penge over til grønne initiativer.

Regeringen skal inden nytår tage en beslutning om, hvor mange penge der skal flyttes, men den er ikke på plads endnu, siger fødevareminister Mogens Jensen (S) til mediet.

"Vi er nødt til ikke kun at forholde os til de grønne ambitioner, vi har, men også til nogle simple, praktiske forhold, i og med at vi har begrænsede muligheder for at anvende pengene. Der kan være en risiko for, at pengene ryger retur til Bruxelles, hvis der ikke er tilstrækkelig efterspørgsel efter pengene i landdistriktsprogrammets frivillige ordninger," oplyser ministeren i en skriftlig kommentar.

Ny klimaøremærkning af EU-støtte til landbruget må vente

Professorer: Undersøgelse efter oksekødssag er utroværdig og underdriver fejl 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også