AgriWatch

Statsministeren holder pressemøde om nordjyske restriktioner

Som følge af situationen omkring coronasmitte i mink vil regeringen komme med nye restriktioner i Nordjylland.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsministeriet har indkaldt til presse klokken 18.30, hvor der vil blive meldt ud om en række nye restriktioner i Nordjylland. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at Statens Serum Institut har konstateret, at en mutation af coronavirusset har spredt sig fra mink til mennesker. Den mutation af virusset vil størstedelen af de vacciner, der er ved at blive udviklet, ikke beskytte optimalt imod.

De skærpede restriktioner vil omfatte kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø.

Borgerne i de berørte kommuner skal umiddelbart forvente, at de skærpede restriktioner vil betyde, at de som udgangspunkt skal blive inden for kommunegrænsen de kommende fire uger.

Det har Birgit S. Hansen (S), der er borgmester i Frederikshavn, som er en af de berørte kommuner, tidligere torsdag fortalt til Ritzau.

Hun har torsdag været til møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S). Derudover lukker barer, caféer og restauranter for gæster, og der vil blive lagt restriktioner på kultur- og idrætsliv.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil kommunernes skoler og daginstitutioner forblive åbne.

Til gengæld gør Region Nordjylland sig klar til at masseteste borgere i 7 ud af regionens 11 kommuner for coronavirus. Det drejer sig op om mod 280.000 borgere, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i en meddelelse på regionens hjemmeside.

Onsdag meddelte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at alle 15-17 millioner mink i Danmark skal aflives for at forhindre coronavirusset i at sprede sig mere.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch