Restauranter vil fremme regenerativt landbrug med ny pulje

En grupperestauranter og fødevareselskaber sender en del af kundernes regning videre til en organisation, som bruger midlerne på at støtte regenerative dyrkningsmetoder.
Cindie Christiansen, stifter og direktør af Zero Foodprint Nordic
Cindie Christiansen, stifter og direktør af Zero Foodprint Nordic

Et nyere koncept, der vil fremme regenerativt landbrug i Norden, tager nu sit næste skridt.

Nonprofit organisationen Zero Foodprint Nordic har således fra 1. februar og en måned frem en åben ansøgningspulje til jordbrugere, der enten vil an- og omlægge til regenerative dyrkningsmetoder eller til allerede eksisterende projekter, der har behov for at dokumentere jordforbedringer.

Fødevaregiganter tager regenerativt landbrug til sig – men er det varm luft?

Zero Foodprint Nordic blev etableret i maj 2021 og har til formål at fremme regenerativ landbrugspraksis i norden. Det sker ved, at restauranter, fødevareselskaber og lignende bliver medlemmer og giver en mindre del af kundens regning videre til organisationen.

Det skaber en pulje af midler, som jordbrugere kan søge, og lige nu er den første pulje - af en ukendt størrelse - åben for ansøgninger. Det oplyser Zero Foodprint Nordic i en pressemeddelelse.

“Vi mangler viden om de regenerative dyrkningsmetoder i Norden. De mindre landbrug har nøglen til at ændre, hvordan fremtidens mad skal dyrkes. Derfor er det afgørende, at vi opbygger strukturer og incitamenter, der understøtter muligheder for at eksperimentere og udvikle dyrkningsmetoder indenfor de regenerative principper,” udtaler Cindie Christiansen, stifter og direktør af Zero Foodprint Nordic, i meddelelsen.

Hun oplyser til AgriWatch, at Zero Foodprint Nordic forventer at kunne støtte 8-10 projekter i 2022, og jordbrugerne kan søge projekter op til 150.000. kr.

”Hos os er der tale om en løbende pulje, når vi samler ind fra restauranterne og den øvrige madverden. Forventningen er baseret på de midler vi indsamlede fra vores lancering i maj til december 2021,” skriver hun.

I 2021 udvalgte og finansierede Zero Foodprint Nordic to projekter, et på Farendløse Mosteri, der handler om kompost og et på Søtoftes Have der handler om arbejde med dækafgrøder som gødning.

Arla søsætter testforløb med regenerativt landbrug

Nestlé investerer 8,2 milliarder i regenerativt landbrug

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også