Udfordringer tynger producent af græsprotein: 2022-målsætning bliver udskudt

Biorefine, der er ejet af en række andelsselskaber, har ikke kunnet udvinde den fornødne protein af græsset. Derfor bliver målsætningen for 2022 forsinket, fortæller direktør.
Foto: PR/DLG
Foto: PR/DLG

I 2022 skulle Biorefine efter planen producere 7000 ton græsprotein, men den mængde må komme senere for græsproteinselskabet, der er ejet af DLG, Danish Agro og DLF.

Selskabet har nemlig haft en række udfordringer med at udvinde den fornødne protein af afgrøden, skriver Effektivt Landbrug.

"Der er nogle ting, vi gerne vil have ændret i løbet af vinteren. Vi kører en masse test nu på forskellige produktionsparametre for at blive helt klar over, hvordan anlægget skal bygges om i de næste fire måneder, så vi får et skarpt anlæg til næste år. Det er den læringskurve, der kommer, når man starter noget, ingen har prøvet før," siger Vagn Hundebøll, adm. direktør i Biorefine, til mediet.

Den store udfordring ligger ifølge direktøren i, at en stor del proteinet følger med ud i fibrene, når forarbejdelsen af græsset ender ud i de to restprodukter brunsaft og fibre.

Målet for 2023 er at producere 10.000 ton græsprotein, men denne ambition står stadig trods forsinkelserne, meddeler Vagn Hundebøll.

Andelsselskaber pønser på næste skridt i produktion af græsprotein

Biorefine skød sin produktion i gang i maj 2021, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

Direktør i selskabet, Vagn Hundebøll, har desuden fortalt, at selskabet i 2022 håber at kunne bruge græsprotein til human ernæring.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også