AgriWatch

Grøn tænketank fremlægger køreplan for klimaet frem mod 2025

En CO2-afgift og et fokus på blandt andet brun raffinering er nogen af initiativerne i landbruget, der skal reducere Danmarks udslip med over 50 pct. inden 2025.

Foto: Finn Frandsen

Den grønne tænketank Concito har lagt en slagplan for, hvordan Danmark skal kunne reducere sit CO2-udslip med 54 pct. inden 2025.

Ambitionen for 2025 vil øge Danmarks chancer for at opnå 2030-ambitionen om en reduktion på 70 pct. ifølge tænketanken.

I planen indgår en CO2-afgift og mere specifikt for landbruget skal der være et større fokus på brun raffinering. Det skriver Concito i et blogindlæg.

"Hvis teknologien skal levere i større skala i 2030, er det afgørende at komme hurtigere i gang tidligt," skriver Concito i sin anbefaling og tilføjer:

"Udviklingssporet i landbrugsaftalen vurderer, at brun bioraffinering skal bidrage med 2 mio. tons i 2030. Det vil kræve en meget hurtig opskalering."

Concito oplister flere tiltag så som nitrifikationshæmmere, øget tempo på udtagningen af lavbundsjorde eller en reduktion af husdyrbestanden.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch