
Det bliver en rodet affære, som i sidste ende gør det svært for forbrugere at købe klimavenlige fødevarer, når organisationer, virksomheder og tænketanke fra hver sin front kaster sig ud at lave egne databaser og sammenligninger af klimaftryk på fødevarer.
Det mener Ulrich Bang, klima- og energipolitisk chef i Dansk Erhverv, og i et debatlindlæg på Altinget.dk skriver han, at der er behov for en officiel og offentligt tilgængelig database over klimabelastningen fra fødevarekategorier, og at det er Fødevareministeriet, der skal lede arbejdet med at samle klimadata.
"Virksomhederne vil nemt og omkostningseffektivt kunne oplyse forbrugerne om klimapåvirkningen af deres varer. Helt konkret bliver det nemmere for SMV’erne at hoppe med på den grønne omstilling, når de ikke skal opfinde alting selv. Og endelig vil fødevareproducenter få et direkte incitament til at innovere og konkurrere om at klimaudvikle deres produktion," skriver han.
Den grønne tænketank Concito er en af de organisationer, som har lavet sin egen database for over 500 fødevarers klimabelastning.
(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)
Venstre forsøger igen med udvikling af klimamærke
Dansk klimadatabase modtager Nordisk Råds Miljøpris
Netto-direktør: Klimamærkning får bred opbakning fra kunderne