AgriWatch

Kina planlægger kontrol med metanudslip i landbruget

Metanudslip fra bl.a. landbruget skal undersøges og kontrolleres med henblik på at reducere Kinas samlede udslip. Det kinesiske landbrug står for 40 pct. af landets samlede metanudledning.

Foto: Janus Engel

Kina vil undersøge metan-emissioner i flere af landets nøgleindustrier.

Det er bl.a. kulminedriften og landbruget, der skal tages et blik på. Landet vil derefter offentliggøre en landsdækkende handlingsplan.

Det skriver Reuters.

Kina og USA, der er verdens to største udledere af drivhusgasser, offentliggjorde tidligere på måneden en aftale om at øge samarbejdet med at tackle klimaforandringer ved bl.a. metanudslip-kontrol.

Kinas metan-emissioner var 55,29 millioner ton i 2014, hvilket tegner sig for 10,4 pct. af den samlede drivhusgas-emission i landet.

Energisektoren bidrog med 45 pct. af metanudledningen, mens landbruget stod for 40 pct.

"Vi vil forske grundigt i Kinas metanemission og sætte effektive emissionsreduktions-foranstaltninger ind rettet mod landbrug," har Lu Xinming, vicedirektør for klimaændringsafdelingen i Ministeriet for Økologi og Miljø, sagt.

Kina kæmper med stor overproduktion af smågrise: Nye avlere nægter at give op

Over 100 lande vil forpligte sig til at beskytte klodens skove

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch