AgriWatch

Kina planlægger kontrol med metanudslip i landbruget

Metanudslip fra bl.a. landbruget skal undersøges og kontrolleres med henblik på at reducere Kinas samlede udslip. Det kinesiske landbrug står for 40 pct. af landets samlede metanudledning.

Foto: Janus Engel

Kina vil undersøge metan-emissioner i flere af landets nøgleindustrier.

Det er bl.a. kulminedriften og landbruget, der skal tages et blik på. Landet vil derefter offentliggøre en landsdækkende handlingsplan.

Det skriver Reuters.

Kina og USA, der er verdens to største udledere af drivhusgasser, offentliggjorde tidligere på måneden en aftale om at øge samarbejdet med at tackle klimaforandringer ved bl.a. metanudslip-kontrol.

Kinas metan-emissioner var 55,29 millioner ton i 2014, hvilket tegner sig for 10,4 pct. af den samlede drivhusgas-emission i landet.

Energisektoren bidrog med 45 pct. af metanudledningen, mens landbruget stod for 40 pct.

"Vi vil forske grundigt i Kinas metanemission og sætte effektive emissionsreduktions-foranstaltninger ind rettet mod landbrug," har Lu Xinming, vicedirektør for klimaændringsafdelingen i Ministeriet for Økologi og Miljø, sagt.

Kina kæmper med stor overproduktion af smågrise: Nye avlere nægter at give op

Over 100 lande vil forpligte sig til at beskytte klodens skove

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch