Forbruget af zink til smågrise stiger trods snarligt forbud

Selvom et forbud mod brug af medicinsk zink er på trapperne, er forbruget blandt smågriseproducenter stigende. Svineformand er skuffet over udviklingen.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Danske svineproducenter må fra juni 2022 ikke længere gøre brug af medicinsk zink, men selvom deadline nærmer sig, går udviklingen i den anden retning.

Således er bruget af zink blandt smågriseproducenter stigende, skriver Ingeniøren. En ny Danmap-rapport viser, at zinkforbruget i staldene er vokset 4 pct. til 494 ton.

Siden 2015 er forbruget ellers faldet, og det opadgående knæk i kurven ærgrer Erik Larsen, der for formand for L&F Gris.

"Jeg havde forventet, at de enkelte producenter var gået i gang, så vi kunne se et faldende forbrug. For deadline er jo i juni måned næste år. Men man bruger det foder, man er vant til at bruge, i stedet for at have fokus på alternative sammensætninger, så vi kan få udfaset zink," siger Erik Larsen til mediet.

Rapporten fra Danmap opstiller flere alternativer til zink så som en anden fodersammensætning, bedre hygiejne samt ændringer i stalde- og opdrætssystemer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også