Nyt projekt skal kickstarte-ærteeventyr: "Danmark kan blive Europas ærtebælte"
Ærter er et stærkt alternativ til sojabønner, som importeres i store mængder, og derfor skal flere landmænd tager afgrøden til sig. Det er målet med et nyt projekt fra Seges og Aarhus Universitet, hvori flere danske landbrugsvirksomheder deltager.
![Foto: Finn Frandsen](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article13405101.ece/ALTERNATES/schema-16_9/doc7i5ak2y91rq7qty9i5l.jpg)
Mad-ærterne skal tilbage på de danske marker og bruges som ingrediens i fødevarer. Men for, at det for alvor kan ske, er der
brug for mere viden om ærternes kvalitet, smag og klimaaftryk.
Allerede abonnent?Log ind her
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.