Nyt projekt skal kickstarte-ærteeventyr: "Danmark kan blive Europas ærtebælte"

Ærter er et stærkt alternativ til sojabønner, som importeres i store mængder, og derfor skal flere landmænd tager afgrøden til sig. Det er målet med et nyt projekt fra Seges og Aarhus Universitet, hvori flere danske landbrugsvirksomheder deltager.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Mad-ærterne skal tilbage på de danske marker og bruges som ingrediens i fødevarer. Men for, at det for alvor kan ske, er der
brug for mere viden om ærternes kvalitet, smag og klimaaftryk.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

    Her er de seneste landbrugshandler

    Læs også