AgriWatch

Lupiner er populære hos økologiske landmænd - opdyrket areal er firdoblet

Lupiner har historisk set ikke været den mest eftertragtede afgrøde hos danske landmænd, men flere fordele har gjort dem til et attraktivt alternativ til hestebønner og ærter. På blot et år er det opdyrkede areal firdoblet ifølge en chefkonsulent fra Seges.

Foto: Mads Nissen

Arealet, som bruges til at dyrke lupin er firdoblet i forhold til sidste år og er nu på 2600 hektar i Danmark. Fremgangen er tydelig på de økologiske marker, fortæller Inger Bertelsen, chefkonsulent i Seges' økologiteam til bladet Mark ifølge Økologisk Landbrug.

Lupin har de seneste år ikke været en eftertragtet afgrøde i dansk landbrug, fordi de giver lavere udbytter end hestebønner og ærter.

Bekymringen for sædskiftesygdomme, da andelen af hestebønner er høj i de økologiske sædskifter, har også bredt sig hos økologer.

Netop lupiner er et interessant alternativ, da de deler to sygdomme med hestebønner, hvor markærter derimod deler fire. Samtidig har lupiner tørkeresistente pælerødder og efterlader bedre jordstruktur.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch