AgriWatch

Svinenation forventer rekordår for både produktion og eksport

Både produktion og eksport forventes at stige hos den brasilianske svinesektor, der ellers har været hårdt ramt af coronakrisen.

Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix

Et strabadserende år med coronakrise kan alligevel blive til rekordår for den brasilianske svinesektor.

I hvert fald forventer den brasilianske organisation Brazilian Association of Animal Protein (ABPA), at både produktionen og eksporten vil nå et rekordstort antal i 2021. Det skriver Pig333.

Ifølge organisationen forventes landets svineproduktion at ramme 4,7 mio. ton, hvilket er 6 pct. mere end i 2020 og vil samtidig være rekord.

3,6 mio. af disse ton forventes at blive solgt på det hjemlige marked, mens eksportmarkederne forventes at købe 1,15 mio. ton svinekød, hvilket er en stigning på 12 pct. sammenlignet med året forinden, hvor eksporten lød på 1,02 mio. ton.

Brasilien er sammen med Spanien og USA blandt de største eksportører af svinekød, hvoraf størstedelen går til det kinesiske marked.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch