Foderfabrik sætter gang i udvidelse efter et års forsinkelse

Efter et års forsinkelse er Vilofoss nu klar til at tage det første spadestik i opførelsen af en ny fabrik, der vil fordoble kapaciteten.
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Arkæologiske undersøgelser og en vejflytning har skabt forsinkelser på et år, men nu er foderproducenten Vilofoss klar til at påbegynde opførelsen af en ny foderfabrik.

Det oplyser Vilofoss' direktør Bøje Kjær, der forventer, at arbejdet går i gang med den 900 kvadratmeters bygning i midten af september, til Horsens Folkeblad.

"Udvidelsen bliver et kæmpe løft for vores virksomhed. Sammen med det eksisterende bliver det det største og mest moderne anlæg i Nordeuropa og muligvis endnu længere ud. Beslutningen om udvidelse af den midtjyske motorvej fra Give passer også perfekt ind i vores planer. Det gør det nemmere at komme videre ud til Herning og den vej ud til kunderne," siger Bøje Kjær til mediet.

Byggeriet vil være i forlængelse med den allerede eksisterende produktionskapacitet, og udvidelsen skyldes en stødt stigende efterspørgsel på det DLG-ejede selskabs produkter.

Den nye fabrik vil have en produktionskapacitet på 50.000 og derved bliver den nuværende produktion af vitaminer og mineraler fordoblet. Den samlede investering løber op i 100-200 mio. kr.

Udvidelsen er blevet behandlet af Horsens Kommune, der har været nødsaget til at ændre på lokalplanen som konsekvens af udvidelsen, har AgriWatch tidligere har beskrevet.

Vilofoss har en omsætning på omkring 3 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også