AgriWatch

Økologisk svinefarm ramt af klagestorm

Landsbyboerne i Egholt mellem Vejen og Kolding har sendt en lind strøm af klager i retning mod Kolding Kommune over massive gener fra svin, fugle, insekter og landbrugsmaskiner i forbindelse med svineproduktionen på nærliggende marker.

Generne fra fritgående svin er normale ifølge Kolding Kommune. Billedet er ikke fra den pågældende bedrift, men blot til illustration. | Foto: Morten Lau-Nielsen/ERH

Flueplager, mågelorts-bombardementer, opkørte veje af tunge og larmende landbrugsmaskiner, løsslupne grise, en vildtdyrsbestand skræmt væk af krager og fugle, som hakker smågrise i stykker.

Det er et uddrag af de klager, som beboerne i Egholt nær Kolding har sendt til kommunen. Det har ført til, at de plagede beboere nu er inviteret til møde med både kommunen og ejeren af markerne med frilandsproduktion af 650 søer og omkring 17.000 smågrise.

Det skriver Jydskevestkysten.

Flere af beboerne i Egholt mener, at kommunen giver landmanden "lov til alt", og de oplever, at deres klager bliver afvist. Marianne Yde, der er biolog og sagsbehandler hos Kolding Kommune, understreger over for avisen, at landmanden både kontrolleres af kommunen, Fødevarestyrrelsen og Landbrugsstyrelsen.

"Og han overholder alle de forhold, der har været kontrolleret. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det ind imellem er træls for beboerne med for eksempel fluer. Men ligesom de andre gener, er det ikke en gene, der gør, at vi kan sige nej eller stille krav. Men vi er selvfølgelig i dialog med landmanden om, hvordan han kan bekæmpe generne," forklarer hun.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch