AgriWatch

Hele Danbreds bestyrelse trækker sig efter skandalesag

Formand og resten af bestyrelsen trækker sig øjeblikkeligt i den danske milliardkoncern Danbred. Det sker efter den seneste uges skandalesager om den nu tidligere direktørs krænkelser af ansatte kvinder.

Foto: PR/Danish Agro

Landbrug & Fødevarers tre nuværende medlemmer af Danbred bestyrelsen samt de i alt seks bestyrelsesmedlemmer, der er udpeget af DBI Holding og Danish Agro, udtræder.

Dermed mister Danbred også sit formandsskab, da formand Christian Junker nu også er tidligere.

Modtag AgriWatchs nyhedsbreve gratis!

I en pressemeddellelse skriver Danbred, at de nærmere detaljer om den nye bestyrelses sammensætning afklares snarest, men allerede nu er det besluttet, at medarbejdervalgte repræsentanter vil få plads i bestyrelsen.

I pressemeddelelsen fremgår det endvidere, at forandringerne sker som følge af den kritik, der er rejst i forbindelse med sager om grænseoverskridende adfærd fra den nu fratrådte adm. direktør. Den samlede ejerkreds har vurderet, at der skal nye kræfter til i DanBreds ledelse.

"Der er enighed om, at der er sket fejl i den måde, bestyrelsen i selskabet har ageret på, og at der nu udestår et stort arbejde med at genoprette tilliden over for medarbejdere, leverandører, samarbejdspartnere og ikke mindst de berørte kvinder," skriver Landbrug & Fødevare i en pressemeddelelse.

I løbet af ugen har kritikken været tiltagende af netop Landbrug & Fødevare for en tøvende håndtering af krænkelsessagerne.

Tre krænkede kvinder gik direkte til L&F-direktør for hjælp - nu er organisationen tavs

Topchef for Danbred trækker sig efter sager om krænkelser 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch