AgriWatch

Topchef for Danbred trækker sig efter sager om krænkelser

Direktøren for avlsvirksomheden Danbred har forladt posten som følge af sager om krænkende adfærd. Bestyrelsesformanden kalder det en rigtig beslutning.

Foto: PR-foto

Thomas Muurmann Henriksen har valgt at forlade posten som adm. direktør i genetikselskabet Danbred.

Det oplyser Danbred i en pressemeddelelse onsdag aften.

Beslutningen er taget i kølvandet på Finans' afsløring tidligere onsdag, hvor det kom frem, at en række kvinder har klaget over krænkende og seksuelt chikanerende tilnærmelser fra Thomas Muurmann Henriksen.

Danbreds bestyrelse valgte at frede direktøren på posten, men nu har han altså selv trukket sig som følge af sagen.

"Det er vigtigt for mig, at min person og de fejltagelser som jeg har begået, ikke kommer til at skygge for Danbreds videre udvikling. Med den store opmærksomhed, der er på min person lige nu, har jeg vurderet, at det ikke er til gavn for selskabet, at jeg fortsætter som direktør, og derfor trækker jeg mig," udtaler Thomas Muurmann Henriksen i meddelelsen.

Bestyrelsesformand Christian Junker mener, at det er den rigtige beslutning, "da det står klart, at der ikke kan skabes ro i virksomheden som følge af det forløb, der har været beskrevet i pressen."

Han understreger, at det har været en vanskelig og kompleks sag.

"Vi har i bestyrelsen hele tiden taget anklagerne om upassende adfærd meget alvorligt, og som jeg har nævnt tidligere var det ud fra en helhedsbetragtning, at bestyrelsen valgte at lade Thomas Muurmann fortsætte som direktør i selskabet. At Thomas i dag har ønsket, at trække sig fra sin post er en rigtig disposition," udtaler Christian Junker i pressemeddelelsen.

AgriWatch forsøger torsdag at få uddybende kommentarer fra både Thomas Muurmann Henriksen og Christian Junker.

Tilbudt godtgørelse

Gentagende krænkelser fik i slutningen af juni en gruppe på 18 daværende mellemledere til at sende et fælles brev til bestyrelsen, hvor de slog fast, at de ikke længere vil "stå model til Thomas' opførsel over for vores medarbejdere."

Ifølge mellemledergruppen havde sagerne "forgiftet arbejdsmiljøet" og haft personlige konsekvenser, mens "det ødelægger respekten og tilliden" til Thomas Muurmann Henriksen.

Som følge af krænkelser er to ansatte kvinder i Danbred blevet tilbudt 25.000 kr. i godtgørelse, mens yderligere en kvinde er blevet tilbudt 50.000 kr.

Landbrug & Fødevarer, der ejer 51. pct. af aktierne i Danbred, har afvist at kommentere sagen.

I et svarbrev til tre kvinder, der har været mål for direktørens tilnærmelser, skrev L&F's adm. direktør, Anne Arhnung, og formand for organisationens division for griseproduktion, Erik Larsen, den 6. august 2021 til kvinderne:

"Det er stærkt beklageligt, at Danbred ikke har været en attraktiv arbejdsplads, hvor alle har kunnet trives," skrev L&F's top, der samtidig erklærede sig tilfreds med, at både direktionen og HR-funktionen skulle styrkes, ligesom der skulle sættes fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

Krænkelser sender rystelser gennem Danbred

Danbred-formand: "Vi kan ikke genkende billedet af, at der skulle være generel utilfredshed"

Professorer: Store mangler i undersøgelse af seksuel chikane i Danbred

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch