AgriWatch

Kendt erhvervsprofil overtager formandsposten i biogaskoncern

Peter Gæmelke skal ikke længere være formand for Nature Energy, der i stedet har hentet den nuværende Dagrofa-formand til posten. Han skal være med til at forløse koncernens internationale ambitioner, forklarer Nature Energys adm. direktør.

Jesper Lok, Nature Energys nye bestyrelsesformand. | Foto: Carsten Andreasen/ERH

Siden Nature Energys begyndelse i 2012 har Peter Gæmelke siddet for enden af bestyrelsesbordet, men det er slut nu.

Således skifter biogasselskabet ud i formandsstolen, hvor Jesper Lok fremover vil sidde på posten. Det skriver Nature Energy i en pressemeddelelse, hvori parterne udtaler sig om beslutningen.

"Jeg føler mig meget privilegeret over at være blevet udnævnt til bestyrelsesformand hos Nature Energy, der er Europas største producent af klimavenlig biogas. Jeg er klar over, at det er nogle store sko, jeg skal udfylde, for siden virksomhedens begyndelse har Peter Gæmelke spillet en afgørende rolle, og han har været en central del af transformationen i Nature Energy," siger Jesper Lok.

Ud over nu at være formand i Nature Energy er Jesper Lok også formand for detailkoncernen Dagrofa. Han har også tidligere været adm. direktør for DSB og Falck.

Peter Gemælke, afgående bestyrelsesformand i Nature Energy. | Foto: Gregers Tycho/ERH
Peter Gemælke, afgående bestyrelsesformand i Nature Energy. | Foto: Gregers Tycho/ERH
 

Har internationale ambitioner

Nature Energys mål er at udvide de internationale aktiviteter i de kommende år, og Jesper Lok skal i den forbindelse bidrage med "know-how og perspektiver", forklarer Ole Hvelplund, der er adm. direktør i Nature Energy.

"Vores ambition er at udvide til nye markeder og starte biogasproduktion i andre dele af verden, hvor biogas kan spille en fundamental rolle i den grønne omstilling. Her ser vi frem til at kunne drage fordel af den omfattende viden om ekspansion og internationalisering, som vi ved, at Jesper Lok vil tage med sig til Nature Energy," siger han.

Peter Gæmelke, som nu træder ned fra den øverste stol i Nature Energys bestyrelse, fortsætter sit arbejde i biogasselskabet som seniorrådgiver. Han er desuden næstformand i Vellivs bestyrelse.

Den afgående formand er stolt over den retning, Nature Energy Biogas har rykket sig siden etableringen for ni år siden. I dag driver selskabet 11 biogasanlæg i Danmark og et anlæg i Frankrig.

"Biogas er en af de mest centrale grønne energikilder i samfundet i dag, og jeg er glad for at have spillet en aktiv rolle i udviklingen af storskala biogasproduktion som bestyrelsesformand, og nu ser jeg frem til at fortsætte dette arbejde som Senior Executive Advisor i Nature Energy," siger Peter Gæmelke i meddelelsen.

Langvarig strid om prisen for landmænds gylle intensiveres

Sønderjysk biogasanlæg udvider 

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch