Tidligere formand for Økologisk Landsforening sælger sin mælkebedrift

Fonden Dansk Økojord har for nyligt købt to ejendomme til sin portefølje. Den ene var ejet af den tidligere formand for Økologisk Landsforening Evald Vestergaard.
64-årige Evald Vestergaard har drevet sin mælkebedrift med sin hustru Erene Vestergaard siden 1986. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
64-årige Evald Vestergaard har drevet sin mælkebedrift med sin hustru Erene Vestergaard siden 1986. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

I to år har den tidligere formand for Økologisk Landsforening Evald Vestergaard haft sat sin økologiske mælkebedrift og tilhørende gårdmejeri til salg.

Nu har landmanden dog fundet en køber i form af fonden Dansk Økojord.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg betragter det, at man har et landmandsliv og et landbrug, som en stafet. Man har stafetten i hånden til låns i et vist antal år," siger Evald Vestergaard til Landbrugsavisen.

Bedriften nær Silkeborg har blandt andet ostemejeri og 200 køer samt 220 hektar og en gårdbutik.

Evald Vestergaard har været repræsentant i Det Økologiske Fællesråd og formand for Økologisk Landsforening i seks år.

Landbrugsfond køber to ejendomme og runder 100 millioner i investeringer 

Som AgriWatch for nyligt har beskrevet øgede fonden Dansk Økojord for nyligt sin portefølje af landbrug med to nye ejendomme.

Dermed kan de 825 aktionærer i fonden nu kalde sig medejere af 12 landbrugsejendomme.

Med de to nye investeringer har Dansk Økojord nu investeret lidt over 100 mio. kr. siden etableringen for 3,5 år siden og ejer nu mere end 884 hektar.

Og flere opkøb kan meget vel være på vej inden længe, fortalte Kim Qvist, direktør i Dansk Økojord i starten af september til AgriWatch.

"Vi har kig på fem-seks ejendomme i øjeblikket, og vi vil gerne have anbragt et sted mellem 10 og 15 mio. kr. mere inden 1. januar," sagde Kim Qvist, der pegede på, at jordpriserne er stagneret en smule, fordi de faldende svinepriser har sat sig i markedet.

"Som jeg læser det, er der næsten 1000 landbrug til salg i Danmark. Det betyder, at der er et kæmpe udbud og en efter min opfattelse lille efterspørgsel. Det er os, kapitalfonde og velkonsoliderede svinebønder, der er i markedet."

"Vi skal diskutere, hvad skal der til for at bygge bro til befolkningen" 

Dansk Økojord nærmer sig ny investor i kølvandet på første overskud

Dansk Økojord laver tiende investering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også