Danmarks største producent af øko-grise skal genrejse konkursramt måltidsselskab

Tidligere direktør for Friland og Danmarks største producent af økologiske svin overtager måltidsselskab, som tidligere på sommeren lukkede frivilligt ned.
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Idéen var god, men timingen dårlig, da danskerne – med en pandemi over hovedet – pludselig havde tid til at lave mad selv.

Derfor måtte ejerne bag måltidsvirksomheden Måltidsboxen fra Grindsted tidligere på sommeren selv trække i håndbremsen med 28 ansatte og begære selskabet konkurs. I stedet for at slukke og lukke helt, genopstår Måltidsboxen nu i et lidt andet setup og med nye planer for fremtiden.

Makkerparret Karsten Deibjerg og Bertel Hestbjerg er de nye ejere, der i forvejen ejer selskabet Organic Pork og er dybt forankret i kødbranchen og fødevaresektoren generelt.

Karsten Deibjerg er tidligere adm. direktør for Friland, og han ejer og leder i dag handelsselskabet Tamaco Gruppen, mens Bertel Hestbjerg er landets største producent af økologiske grise.

Nu vil de benytte Måltidsboxen til at teste nye madkoncepter og ideer af direkte hos forbrugerne af de færdige måltider.

"Vi synes, at det er spændende at udvikle og har ikke de store ambitioner om at udvide volumenen inden for landbruget, men i stedet udvide værdikæden. Derfor glæder vi os til at se, hvad dette kan blive til," siger Bertel Hestbjerg og peger på, at der skal meget mere økologi på menuen i Måltidsboxen fremover.

"Målsætningen og visionen er at give det et økologisk tvist i høj kvalitet og prøve at lave noget, der passer ind i fremtidige forbrugsmønstre, hvor convenience fylder meget. Og så kunne vi bare godt tænke os en kortere beslutningsgang – kortere vej fra tanke til handling," siger Bertel Hestbjerg om beslutningen bag købet af resterne af Måltidsboxen, der er faldet i hak i sommerferien.

Købet indbefatter hele setuppet med udstyr, bygninger, logistikkæde og kundeporteføljen, som man håber vil holde ved konceptet. Samtidig startes der nu op med 6-7 fastansatte, direktøren plus deltidsansatte fra tidligere.

Selskabet er dermed en lille aktør i et marked med meget større konkurrenter, men den direkte kobling til økogrisene og den dybe erfaring fra fødevarebranchen skal ifølge de nye ejere give Måltidsboxen en kant til de andre.

"Vi skal finde en niche i markedet, ligesom vi har med vores økologiske grise, og jeg tror på, at vi kommer til at lave nogle fine ting. Det handler ikke om at skabe et helt nyt Måltidsboxen, men bruge nogle måneder på at udvikle det i vores retning," siger Bertel Hestbjerg.

Håber at kunderne er med

Måltidskonceptet starter op i næste uge op i de samme lokaler i Grindsted, som for nylig blev sat i stand og indrettet til det unge selskab. Her har man også havde modtaget ros for at gøre plads til fleksjobbere og tage socialt ansvar.

De tre tidligere ejere i form af Morten Askjær Sørensen, Peter Nielsen og Mikkel Søndergaard indgav frivillig konkursbegæring, fordi de ikke kunne finde en fælles løsning på udfordringerne og ville stoppe, mens der var penge i kassen, lød det tidligere på sommeren i JydskeVestkysten

Nu skal ideerne og erfaringen føres videre i et nyt setup, hvor man satser på, at kunderne fortsat er med.

"Nu handler det om at få bygget platformen op, og vi håber på at komme i gang med en stor base kunder, der melder ind igen og bygge op fra en basisomsætning. For det skal selvfølgelig give økonomisk mening," siger Bertel Hestbjerg.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også