AgriWatch

Japansk appetit på dansk svinekød vokser

Dansk svinekød bliver i højere grad sendt til Japan i 2021 sammenlignet med året forinden. Det skyldes blandt andet EU's frihandelsaftale med Japan.

Foto: Finn Frandsen

Dansk svinekød fylder mere og mere på de japanske supermarkedshylder.

I første halvår af 2021 er den japanske import steget med 11 pct. ifølge Landbrug & Fødevarers markedsnyt.

45.644 ton dansk svinekød blev således eksporteret til Japan. I sammen halvår året forinden lød eksporten på 41.111 ton.

Af opgørelsen fremgår det, at den spanske svineeksport til Japan er svundet ind med 18,1 pct. og lød på 49.616 ton i 2021' første halvår.

Den største svineeksportør til Japan er USA, der i halvåret sendte 200.414 ton afsted.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at Danish Crown ser store muligheder i det japanske marked.

Danish Crown har i godt 50 år eksporteret svinekød til landet, og med en gradvis lempelse af toldsatser i forbindelse med frihandelsaftalen mellem EU og det asiatiske ørige fra 2019 er der potentiale til meget mere.

"Der begynder at ske noget på det japanske marked. Ligesom Arla investerer vi i fremtiden til det, for der er en stigende efterspørgsel derfra efter vores varer," sagde Lars Albertsen, der er global salgsdirektør for Danish Crown Pork, til AgriWatch i juni.

Også mejerikoncernen Arla ser et potentiale. Den japanske efterspørgsel har senest fået Arla til at investere 50 mio. kr. i sit mejeri Troldhede, der eksporterer oste til landet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch