AgriWatch

Minkavler står til kompensation for 32 mio. kr.

Minkavler John Elling har ikke haft et overskud, der er værd at tale om, siden 2015. Nu står han til at få knap 32 mio. kr. i erstatning ifølge egne beregninger.

Foto: Marius Renner

Selvom John Elling har en køber af sin bedrift på hånden, er han stadig nødt til at vedligeholde sin minkfarm, der engang rummede 30.000 mink.

Han venter på at få sin erstatning fra staten, efter regeringen forbød minkavl grundet coronasmitte tilbage i november, og beløbet kan ifølge John Elling løbe op i knap 32 mio. kr., skriver Nordjyske.

Det er på trods af, at man skal tilbage til 2015 for at finde et overskud, der er værd at tale om, ifølge minkavleren selv.

"Vi minkavlere er et optimistisk folkefærd. Vi forventede, at det ville vende nu, fordi produktionen var faldet så utroligt meget de seneste år," siger John Elling til mediet.

Hvad den 61-årige John Elling nu skal arbejde med i fremtiden er uvist, men det er sikkert og vist, at det ikke vil være i landbrugssektoren, som han har tilbragt over 40 år i.

Den samlede erstatning til minkerhvervet og følgeindustrien lyder på 18,8 mia. kr., som blev aftalt af en bred vifte af partier samt regeringen tilbage i januar.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch