Vestjysk mælkeproducent er gået konkurs: Kurator peger på høje foderpriser

En mælkebedrift med 277 er blevet begæret konkurs. Kurator for konkursboet peger på store prisstigninger som en mulig årsag.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Mælkebedriften Damgårds Smedies fortsatte mælkeproduktion med 277 malkekøer skal fremover varetages af advokatfirmaet Penta Advokater.

Bedriften, der ligger i Glejbjerg, er blevet begæret konkurs, og det er ejeren Kim Risbøl Jørgensen, der har begæret selskabet konkurs, skriver Jydskevestkysten.

"Det er forholdsvist nyt, så vi har intet overblik over den samlede skyld på nuværende tidspunkt, men vi opfordrer kreditorer til at anmelde deres krav," siger Michael E. Hansen fra Penta Advokater, der nu står for driften, indtil aktiverne er solgt.

Det har ikke været muligt for mediet at få en kommentar fra Kim Risbøl Jørgensen, men ifølge Michael E. Hansen kan en mulig årsag til konkursen være de stødt stigende foderomkostninger til køerne.

Mediet har tidligere talt med Klaus Kaiser, der er erhvervsøkonomisk chef i Seges, der fortæller, at de danske mælkeproducenter stadig er mærket af det seneste årtis kriser så som finanskrisen, russisk handelsembargo i 2014 og tørken i 2018, der alle har fået gælden til at stige.

Landbruget udgøres af i alt 552 dyr og råder over 216 hektar jord, hvor der dyrkes forskellige afgrøder.

Hos rådgivningsselskabet Sagro har man oplevet en svag stigning i konkurser blandt mælkeproducenter, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også