Fagforbund og landmand indgår forlig i sag om tilbagebetalt løn

En svineproducent har indgået forlig med fagforbundet 3F, efter forbundets fagblad kunne afsløre, at landmandens fodermestre måtte tilbagebetale dele af sin løn.
Foto: Landbrug&Fødevarer / PR
Foto: Landbrug&Fødevarer / PR

En sag, hvor to ukrainske fodermestre har måtte tilbagebetale dele af sin løn, virker til at have nået sin konklusion.

Således har en sønderjysk svineproducent indgået et forlig med de to ukraineres fagforbund 3F, hvor landmanden skal efterbetale 248.000 kr. til de to ansatte. Det bekræfter 3F Aabenraa til Fagbladet 3F.

"Landmanden har erkendt sin fejl, og han ville gerne have afsluttet sagen hurtigt. Vi har lavet et passende forlig med arbejdsgiveren, og det er jeg tilfreds med. For det er en rigtig grim behandling, som vores medlemmer har fået," siger Steve Belting, faglig sekretær hos 3F Aabenraa, til mediet. 

Forliget er indgået torsdag dagen efter mediets afsløring om svineproducentens metode. Ifølge den 28-årige ukrainske ansatte har han betalt i alt 102.000 kr. til sin arbejdsgiver gennem to og et halvt år, mens en kollega fortæller, at hun har betalt 50.400 kr. tilbage gennem tre år.

Sagen skabte opstandelse på Christiansborg, hvor Enhedslistens beskæftigelsesordfører Victoria Velasquez indkaldte både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye til et samråd om sagen.

Landmanden er ikke vendt tilbage på Fagbladet 3F's eller AgriWatchs henvendelser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også