Formandspost for landets største landboforening skal drøftes mandag

Efter Landboforeningen Fjordland er en realitet, vil formandsposten være på dagsordenen for foreningens første bestyrelsesmøde mandag. (Rettet)
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Rettelse: Tidligere fremgik det, at Lars Kristensen skulle være ny formand for Landboforeningen Fjordland ifølge Viborg Stifts Folkeblad. Dette er ikke korrekt. AgriWatch beklager at viderebringe fejlen.

Hvem der skal være formand for Danmarks nu største landboforening vil blive drøftet mandag.

Landboforeningen Fjordland blev en realitet i den seneste uge, efter de tre foreninger Landboforeningen Limfjorden, LandboThy og Lemvigegnens Landboforening fusionerede. Landboforeningen vil blive den største af sin slags med 1700 medlemmer.

Der var lagt op til en vaskeægte gyser, da Landboforeningen Limfjorden mandag aften afholdt ekstraordinær generalforsamling om en fusion med LandboThy og Lemvigegnens Landboforening.

Efter at være blevet midlertidigt forkastet ved en afstemning i maj, blev det i denne omgang et ja til forslaget med et lille flertal på 89 stemmer for og 83 stemmer imod. Det skriver Landbrugsavisen.

Det betyder, at fusionen af de tre Limfjordsforeninger bliver en realitet, eftersom de to andre foreninger allerede sagde ja til en fusion i forbindelse med generalforsamlinger den 31. maj.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også