AgriWatch

Landbofusion bliver en realitet efter ekstraordinær generalforsamling

Få stemmer endte med at gøre forskellen, da Landboforeningen Limfjorden mandag stemte ja til en fusion.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var lagt op til en vaskeægte gyser, da Landboforeningen Limfjorden mandag aften afholdt ekstraordinær generalforsamling om en fusion med LandboThy og Lemvigegnens Landboforening.

Efter at være blevet midlertidigt forkastet ved en afstemning i maj, blev det i denne omgang et ja til forslaget med et lille flertal på 89 stemmer for og 83 stemmer imod. Det skriver Landbrugsavisen.

Det betyder, at fusionen af de tre Limfjordsforeninger bliver en realitet, eftersom de to andre foreninger allerede sagde ja til en fusion i forbindelse med generalforsamlinger den 31. maj.

Landbofusion skal igennem en runde mere

Den nye forening kommer til at gå under titlen Fjordland og tegner sig til at blive Danmarks største med 1700 aktive medlemmer.

Mens et stort flertal hos både Lemvigegnens Landboforening og Landbo Thy stemte for en fusion på generalforsamlingerne i maj omgang, var opbakningen fra medlemmerne i Landoforeningen Limfjorden med hovedsæde i Skive meget mere begrænset.

Her stemte 43 for en fusion, mens 23 stemte imod i slutningen af maj. Det var ikke nok til at stemme forslaget igennem, da det i den instans krævede opbakning fra to tredjedele af medlemmerne.

Det var derfor nødvendigt at afholde en ny afstemning, hvor et simpelt flertal skulle afgøre resultatet, som fandt sted mandag.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch