AgriWatch

Danske Svineproducenters formand trækker sig

Kim Heiselberg trækker sig som formand for Danske Svineproducenter, oplyser han på en generalforsamling. Næstformand valgt som ny formand. (Opdateret.)

Foto: PR-foto Danske Svineproducenter

Efter mere end to år på posten som formand for interesseorganisationen Danske Svineproducenter har smågriseproducenten Kim Heiselberg besluttet at trække sig.

Det oplyser han i sin årsberetning på årets generalforsamling.

Kim Heiselberg fortæller, at han nu vil fokusere på sin egen bedrift og familie og takker medlemmer og administrationen i Danske Svineproducenter for sin tid.

"Jeg vil gerne takke medlemmerne for jeres opbakning og samtaler om stort og småt. Tak til bestyrelsen og til vores naturlige samarbejdspartnere for et godt samarbejde og endelig tak til sekretariatet for en fantastisk indsats i årets løb. Det er ikke så ringe endda," sagde Kim Heiselberg i sin årsberetning.

Næstformand Jeppe Bloch Nielsen er blevet valgt som ny formand, oplyser Danske Svineproducenter på sin hjemmeside.

Derudover blev Jacob Justesen, der driver Siljebjerggaard ved Brædstrup, valgt ind i bestyrelsen. Bestyrelsesmedlem Ulrik Volsgaard modtog ikke genvalg.

Heiselberg blev formand for organisationen, der har omkring 650 medlemmer, i februar 2019, hvor han afløste Torben Hauskov. Før sit formandskab havde Heiselberg siddet et år i bestyrelsen.

Kim Heiselberg fortæller, at han ønsker et pusterum fra interesseorganisationen, hvorfor han heller ikke vil fortsætte i bestyrelsen.

Kim Heiselberg har en bedrift med omkring 2000 søer på to ejendomme og 10 ansatte. Produktionen giver 60.000-70.000 smågrise om året til eksport. Der er desuden 220 hektar tilhørende bedriften, som bortforpagtes.

(Artiklen er opdateret kl. 20.20 med navn på ny formand.)

Svineproducenters formand udvider og igangsætter jagt på arvtager 

Dansk eksport af smågrise falder for første gang i 15 år 

Danske svineorganisationer vil lave konkrete delmål for 2030 og 2040 

Svineorganisation savner ambition om flere svin fra Danish Crown 

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch