AgriWatch

Svineorganisation savner ambition om flere svin fra Danish Crown

Danske Svineproducenter er uforstående over for Danish Crowns fokus på klimaet i sin 2026-strategi frem for et fokus på at producere flere svin.

Foto: PR-foto Danske Svineproducenter

Der er ikke just opbakning om Danish Crowns netop præsenterede 2026-strategi fra organisationen Danske Svineproducenter.

Andelsselskabet har ikke i sinde at producere flere svin i sin 2026-strategi. Derimod skal der satses på klimaområdet, mens optaget af dyr i datterselskabet Friland skal øges.

Det vækker undren hos Danske Svineproducenters formand, Kim Heiselberg, ifølge en pressemeddelelse fra organisationen.

"Friland og bæredygtighed hænger ganske enkelt ikke sammen. Samtidig er det forstemmende, at Danish Crown ikke har ambitioner om at øge antallet af slagtninger i Danmark. Hvis Danish Crown har ambitioner om at forædle produktion i fremtiden, hvorfor så ikke bruge endnu flere grise til det," siger Kim Heiselberg og fortsætter:

"Vi synes ikke, at produktion af frilandsgrise skal øges på bekostning af gode, danske staldgrise. Det er ganske enkelt ikke i orden, hverken for frilandsproducenten, der må påregne lavere priser ved en øget produktion, eller for den almindelige svineproducent, der får pålagt en masse krav."

Danish Crowns datterselskab Friland skal over de næste fem år øge optaget af dyr i selskabets fire produktkategorier. Det skal opfylde ambitionen om at øge omsætningen med 25-40 pct. frem til 2026.

Derimod er koncernens strategi ikke at øge slagtningen af svin, hvor det centrale tema er at producere kødet med en mindre klimabelastning.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch