AgriWatch

Tysk kødkoncern fyrer dansk topchef

Efter et svagt 2020 og en forfejlet aftale i Kina er Steen Sønnichsen færdig som topchef for tyske Westfleisch, skriver medie.

Foto: PR / Westfleisch

Steen Sønnichsen er fortid som topchef i den tyske slagterikoncern Westfleisch.

Det skriver mediet Wirtschafts Woche, der ud fra egne oplysninger kan berette om, at der ligger flere grunde til, at Steen Sønnichsen ikke længere skal sidde på posten.

Til den kommende generalforsamling vil Westfleischs andelshavere få beskeden om afskedigelsen.

Afskedigelsen bunder blandt andet i et svagt 2020 og efterspillet på en gammel sag, hvor Steen Sønnichsen lavede en række handler med sin bror Torben Sønnichsen og selskabet Prime Pork Trading.

I stedet for at bruge Westfleischs egne salgskanaler til Kina, foregik handlen gennem Prime Pork Trading via Dubai. En af disse handler medførte et milliontab, da 12.000 ton frossent svinekød ikke kunne leveres til Kina.

Sagen har vakt myndighedernes interesse, som efterfølgende har inspiceret selskabets hovedkvarter i Münster samt været ude på slagteriet i Coesfeld.

Westfleish har ikke offentliggjort årsrapporten for 2020 endnu, men slagteriet omsatte i 2019 for 2,79 mia. euro (20 mia. kr.), og havde en nettoindtjening på 79 mio. kr. Slagterikoncernen slagtede i året 7,7 millioner svin og 433.000 kreaturer.

Steen Sønnichsen kom til Westfleisch i december 2017 efter at have ledet Danish Crown-selskabet DC Fleisch siden 1999.

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch