AgriWatch

Tyske slagteriers afregning møder skarp kritik fra producenter

Svineproducenternes anbefalinger til afregningen er ikke blevet mødt af Tysklands største slagterier. Det vækker harme hos flere svineorganisationer.

Foto: Peter Hove Olesen

Forventningen til svinenoteringen mellem de tyske producenter og landets største slagterier er tilsyneladende ikke afstemt.

Mens flere organisationer for svineproducenter har anbefalet en afregning på 1,57 euro pr. kg. svinekød, har de tre største slagterier Tönnies, Westfleisch og Vion lagt snittet på 1,54 euro - til stor utilfredshed for organisationerne, skriver Fleischwirtschaft.

"Forsyningen af svin er blevet væsentligt strammere grundet mange nedlukninger i de seneste måneder. Den logiske konsekvens ville være en væsentlig højere afregning til producenterne," lyder det i en fælles udtalelse fra organisationerne Westphalian-Lippe Agricultural Association og Landvolk Lower Saxony.

Svinepriserne er gået fra at være blandt Europas top til at ryge længere ned på ranglisten. Organisationerne kritiserer slagterierne for at nedjustere afregningen og i stedet hæve lønningerne i andre led af forsyningskæden.

Dr. Robert Elmerhaus fra, direktør i Tönnies pointerer, at der er et overudbud af svinekød på verdensmarkedet. Eksporten til Kina er faldet, og kødproducenter presser på for at sælge sine produkter på det europæiske marked.

Samtidig er kølefaciliteterne fulde, og flere tredjelandes importforbud af svinekød forårsaget af svinepest har også gjort en svær situation sværere.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch