AgriWatch

Tysk fokus og forædling skal øge oksekødsdivisions afregning

Afregningen til Danish Crowns oksekødsproducenter skal øges gennem de kommende fem år. Det skal ske gennem mere forædling og en stærkere position i Nordeuropa.

Foto: PR

De danske oksekødsproducenter skal have mere for sine varer.

Sådan lyder ambitionen fra Danish Crown Beef, der gennem forædling og en stærkere markedsposition på det nordeuropæiske marked skal indfris.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Vi har haft en god løbende udvikling, men vores omverden bevæger sig med sådan en hast, at vi skal kigge på, hvordan vi sikrer, at vi også er relevante fremadrettet," siger Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef og fortsætter:

"Vi arbejder med hjertemærkning, plastreduktion, bæredygtighed, og der skal vi fortsat være tydelige på udviklingen, så vores ejere ved, hvad markedet efterspørger, og hvordan de skal tilrettelægge deres produktion, uanset om det er til det danske, tyske eller svenske marked, eller om det er til vækstmarkeder længere væk."

Særligt det tyske marked kommer i fokus i den netop præsenterede 2026-strategi. 40 pct. af oksekødsdivisionens forretning ligger i Tyskland, hvor der slagtes 200.000 kreaturer årligt.

"De kreaturer afsættes ofte bedst på det tyske marked, så derfor skal hele den tyske del af forretningen løftes tættere på forbrugerne, så vi får en stærkere afsætningskanal. Der skal vi levere på de dagsordener, som de tyske forbrugere har i fokus," siger Finn Klostermann.

Samtidig skal forædlingen af kreaturerne intensiveres og derved skabe mere værdi pr. kg. oksekød. Det skal ske gennem anlægget i Sdr. Felding, hvor der skal trækkes synergier ud af samarbejdet med de andre datterselskaber i koncernen så som Danish Crown Foods, Ess-Food, Sokolow, KLS og Friland.

"I det seneste halvårsregnskab leverede de fællesejede forædlingsselskaber 40 pct. mere i forhold til sidste år, og med det fokus, som ligger på forædlingen i koncernstrategien, vil de fortsat være et stort aktiv for Danish Crown Beefs ejere," siger Finn Klostermann.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch