Friland vil skrue massivt op for slagtninger: Vil øge omsætningen med op mod 40 procent

Samtlige kategorier inden for Danish Crowns datterselskab skal have tilført flere dyr. Omsætningen skal øges med 25-40 pct. frem mod 2026.
Foto: PR/Morten Fauerby // MONTGOMERY
Foto: PR/Morten Fauerby // MONTGOMERY

Danish Crowns datterselskab Friland skal over de næste fem år øge optaget af dyr i selskabets fire produktkategorier. Det skal opfylde ambitionen om at øge omsætningen med 25-40 pct. frem til 2026.

Det skriver Friland i en pressemeddelelse.

Friland omsatte i 2019/20-regnskabet for 859 mio. kr. For at indfri den nye målsætning skal samme nøgletal løftes til et niveau mellem 1,07 mia. kr. og 1,2 mia. kr.

Selskabets direktør Claus Hein understreger, at væksten i antallet af dyr skal følge med afsætningsmulighederne. Han betoner, at det ikke må ske på bekostning af andelshavernes afregningspris.

Tværtimod er det ambitionen, at afregningen til andelshaverne skal stabiliseres og muligvis øges over de kommende år. Derfor bliver der investeret i samarbejdet med producenterne, mens der bliver videreudviklet på bedrifternes bæredygtighedsplaner.

"Friland skal være en driver inden for bæredygtighed både i forhold til værdi og omdømme for både Friland og hele Danish Crown-koncernen. Det skal ske gennem en øget kontakt og endnu bedre samarbejde mellem Friland og landmændene," siger Claus Hein og fortsætter:

"Her vil vi arbejde videre med individuel udvikling af bæredygtighedsplaner på gårdene, så landmændene i Friland bliver spydspids på klima, bæredygtighed og biodiversitet."

De nærmere detaljer om strategien vil blive præsenteret på kommende sommermøder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også