Europæiske svinenoteringer får et nøk op: Tyskland er højdespringer

Det europæiske svineslagtemarked viser positive tendenser, og det kan ses på tværs af flere nationers noteringer, der så fremgang i ugen.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Der er oprejsning på de europæiske svinemarkeder, hvor særligt den tyske afregning gjorde sig særligt bemærket.

På nær det britiske marked gik alle nationer, der er inkluderet i Danske Svineproducenters opgørelse, frem. Den tyske svinenotering steg således fra 1,486 euro i uge 22 til 1,516 euro pr. kg. svinekød i uge 23.

Ifølge Danske Svineproducenter er de europæiske kødmarkeder på vej mod en normalisering.

"F.eks. begynder man i de forskellige lande at se effekten af åbningen af gastronomi- og hotelbranchen. Derudover ses et meget overskueligt levendeudbud. Kødbranchen klager alligevel over en vanskelig kødhandel, og begrundelsen er prispresset ved eksport af svinekød til Kina og de manglende store begivenheder," står der.

Den spanske notering, der i den seneste uge passerede en milepæl på 2 euro, fortsætter ligeledes fremgangen. Den steg således fra 2,018 euro i uge 22 til 2,037 euro per kg. svin.

Spanien svinemarked er dog ambivalent ifølge analysen.

"Det forlyder, at udbuddet af slagteklare svin fortsat er mindre end efterspørgslen, så noteringen dermed steg yderligere. Afsætningen til Kina bliver stadig sværere for den spanske eksport, og dette tvinger ifl. forlydender flere spanske varer ud på det europæiske marked," fremgår det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også