AgriWatch

Landbrugskoncern med over 100.000 hektar skifter dansk direktør ud

Landbrugskoncernen Ingleby Farms, der driver landbrug på fire kontinenter, har fået ny direktør. Det betyder, at danske Hans Henrik Koefoed er træder tilbage efter 16 år på posten.

Foto: Bing Guan/Reuters/Ritzau Scanpix

En ny direktør skal fremover lede kæmpelandbruget Ingleby Farms & Forests.

Efter 16 år på posten skal Hans Henrik Koefoed ikke længere være adm. direktør for selskabet, der driver over 100.000 hektar fordelt på ni lande på tværs af fire kontinenter.

Det bekræfter den nye adm. direktør Andrei Pavel over for AgriWatch.

Prøv AgriWatchs nyhedsbrev gratis her.

Ingleby producerer både kvæg, får og afgrøder i ni lande fordelt på kontinenterne Sydamerika, Nordamerika, Europa og Oceanien. Selskabet driver over 100.000 hektar, hvor der dyrkes 47 forskellige afgrøder.

I regnskabssæsonen 2019/20 kunne Ingleby præsentere et millionunderskud på 19,2 mio. dollar (119 mio. kr.) efter et overskud på 46 mio. kr. året forinden.

Omsætningen faldt fra 156,6 mio. dollar (937 mio. kr.) til 130,9 mio. dollar (811 mio. kr.) for selskabet, der har hovedsæde i Køge.

Hans Henrik Koefoed har været adm. direktør for Ingleby siden 2005 og overgår nu til en funktion som formand for selskabet.

Andrei Pavel har arbejdet i Ingleby i ni år - senest som viceadministrerende direktør i et år.

Han ønsker ikke at uddybe jobskiftet eller sin nye rolle som adm. direktør på nuværende tidspunkt.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch