AgriWatch

Branche holder fast i Sydbanks juletræsfirma

Medlemmerne af Danske Juletræer afviste tirsdag at ekskludere Sydbank-selskabet Green Team Group.

Foto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix

Sydbanks juletræsselskab Green Team Group er fortsat medlem af brancheforeningen. Det står fast efter generalforsamling tirsdag, hvor en gruppe af branchens medlemmer forsøgte at få selskabet ekskluderet fra foreningen.

Årsagen er, at en gruppe af selskaber mener, at Green Team Group presserne priserne. Og vil nu manden bag forslaget om eksklusion have sagen undersøgt nærmere.

Det skriver Børsen.

"Jeg vil snakke med en advokat om at få Konkurrencestyrelsen til at se på, hvordan Green Team presser prisen på træer. Og få Finanstilsynet til at undersøge, om Sydbanks ejerskab følger reglerne," siger Johnny Hansen, der er en af fortalerne for at få Sydbank-selskab ud af branchforeningen.

Juletræsselskabet Green Team Group kunne for regnskabsåret 2019/20 igen vise plus på bundlinjen. Således blev årets resultatet efter skat for det seneste regnskabsår til et plus på 25,7 mio. kr., hvilket skal ses i forhold til året før, hvor man indkasserede et tab på 260,8 mio. kr. Resultatet kom ud af en bruttofortjeneste på 93 mio. kr., mens det i regnskabsåret 2018/2019 hed et minus på 201,5 mio. kr.

I oktober 2019 kunne AgriWatch og FinansWatch fortælle, at Sydbank havde overtaget kontrollen med Green Team Group og købt den svenske kapitalfond Adelis Equity Partners og en række mindretalsaktionærer ud.

Sydbanks ejerskab af juletræsproducent møder kritik

Sydbanks juletræsfirma vender trecifret milliontab til plus

Bank anklages for unfair konkurrence efter opkøb af verdens største juletræsproducent 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch