AgriWatch

Fødevareproducent øjner gennembrud med bælgfrugter

Den nordjyske melproducent har bygget anlæg til behandling af bælgfrugter til fødevarebrug. Aurion-direktør spår stor vækst i forarbejdning af linser og hestebønner til blandt andet plantebaserede fødevarer.

Foto: Morten Langkilde/Polnature/Ritzau Scanpix

Efter en testperiode er den nordjyske melproducent Aurion nu klar med et anlæg, der kan afskalle, oprense og pakke hestebønner og linser.

Dette er første store skridt til en rendyrket dansk produktion af bælgfrugter som fødevarer - og Aurion forventer et stort markedspotentiale de kommende år, ikke mindst på det økologiske område, fortæller mediet Økologisk Nu.

Aurion har landet de første aftaler om at håndtere bælgfrugter for danske producenter, der tidligere var nødsaget til at få dem behandlet i udlandet. Og selskabets direktør Brian Nybo forventer, at dette område allerede de næste par år kan udgøre tæt på 5 pct. af den samlede mængde råvarer

"Men det kører på et separat anlæg, så det går ikke ud over vores øvrige produktion. Det bliver et ad on, og det kan meget vel tænkes, at bælgfrugterne allerede om få år vil udgøre en to-cifret andel," siger Brian Nybo til Økologisk Nu.

I Økologisk Landsforening er man begejstret over, at der er kommet en dansk bælgfrugtaktør på banen til at bane vejen på området.

"Det er et kæmpe gennembrud i forhold til en af de største udfordringer ved at dyrke mindre partier af bælgfrugter og gøre dem klar til konsum," siger økologikonsulent og plantefaglig vidensudvikler Jesper Fog-Petersen, der også er projektleder for Sort it out, der undersøger kikærter, bønner, linser, ærter og hestebønner i forhold til dyrknings- og fødevarepotentiale.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Aarstidernes medstifter øjner stort potentiale for økologisk korn 

Tidligere topchef for globalt råvareselskab spår stor fremtid for landbrugets CO2-certifikater 

Danish Agro om sojaalliance: Brancher skal stå sammen og tale med en stemme 

Partnerskaber øger fokus på danskproducerede proteiner fra hestebønner og græs 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch