AgriWatch

Stifter af Hamlet Protein og erhvervsmænd satser på ny landbrugsvirksomhed

Tre erhvervsmænd kaster sig ind i nyt projekt, som skal lave rester fra olivenolie om til dyrefoder.

Foto: Hamlet Protein / PR

Ole Kaae Hansen, der stod bag Hamlet Protein, har sammen med erhvervsmændene Claus Hommelhoff og Klaus Eskildsen kastet sig ud i et nyt eventyr inden for landbrug.

Sammen har de stiftet virksomheden Olextra, der skal bruge biprodukter fra produktionen af olivenolie til dyrefoder og fødevareproduktion.

Det skriver Finans.

"Det kan blive til en helt ny teknologi, og vi tror på, at vi kan være med til at gøre noget godt for samfundet, hvis vi lykkes med projektet. Selvfølgelig forventer vi også at tjene penge på sigt. Det er et spændende projekt, som vi ser stort potentiale i. Lykkes det ikke, har vi tabt de penge, vi har puttet i det," siger Claus Hommelhoff  til Finans.

Direktøren i Olextra er Nicolai Winding Andersen.

Ole Kaae Hansen solgte i 2015 Hamlet Protein til kapitalfonden Altor og Goldman Sachs, hvilket øgede hans formue til over en kvart milliard.

De to andre investorer i projektet er den aarhusianske erhvervsmand Claus Hommelhoff, der stod bag Formuepleje og Klaus Eskildsen og Eskildsen-familien, som står bag Dancake fra Vejle.

Hamlet Protein er ikke kommet med regnskab for 2020 endnu, men i 2019 øgede selskabet  sin omsætning i 2019 og leverede et salg på 615,9 mio. kr., mens bundlinjen lød på 35,6 mio. kr.

Seges og foderfirmaer skyder idé om guldprodukt til zinkudfasning ned

Stort dansk proteinselskab: "Det er klart, at et frasalg vil ske på sigt"

Kapitalfondsejet proteinselskab ændrer struktur og fjerner flere ledelsesmæssige stillinger 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch