AgriWatch

Danbred skal op på 50.000 søer uden for Danmark om fem år

Målet er, at Danbred inden for fem år skal have dobbelt så mange søer i opformeringsbesætninger på  verdensplan.

Foto: PR Danbred

Vækst er på spisesedlen hos genetikselskabet Danbred.

Et af målene for at nå øget vækst er at løfte antallet af søer i opformeringsbesætninger rundt om i verden til 50.000 på fem år.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Når det gælder salg af LY-polte til en række af de internationale markeder, kan det ikke svare sig at sælge fra Danmark, da det bliver for dyrt i blodprøver, transport og karantæne," siger adm. direktør, Thomas Muurmann til avisen.

Til AgriWatch fortalte direktøren, at opkøb også var en del af selskabets strategi, ligesom det er en nødvendighed for at måle sig med verdens største genetikselskabet.

"En ting er organisk vækst, en anden er M&A-aktiviteter (fusion og opkøb, red.), som kræver en helt anden pengepung. Det er absolut sandsynligt med en branche, der undergår konsolidering, at det også er noget, vi skal kigge ind i. Det er dog svært at sige for nuværende, hvilke muligheder der byder sig," sagde Thomas Muurmann i sidste uge.

Danbred øgede sin omsætning med over 130 mio. kr. og en stigning på 12 pct. med et salg på 1,21 mia. kr. i 2020.

Samtidig øgede firmaet sit driftsresultat med knap 19 pct. til 49,9 mio. kr. i 2020. Selskabet fik et overskud på 49,3 mio. kr.

Landbrug & Fødevarer vil dele ud af genetikfirmas overskud

Danbred vil i offensiven: "Vi skal bide skeer med de store spillere"

Danbred øger omsætning med over 100 millioner: Ejere får rekordudbytte 

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch