AgriWatch

Commoditrader får kapitalindsprøjtning i hidtil største investeringsrunde

Vækstfonden, godser og en række landmænd skyder 30 mio. kr. ind i Commoditrader. Det er iværksætterselskabets største investeringsrunde.

Fra venstre: Adm. direktør i Commoditrader, Simon Haldrup, medstifter af Commoditrader Ida Boesen, partner i Vækstfondens Agrifood Eric-Alan og medstifter af Commoditrader Julie Koch Fahler. | Foto: PR Commoditrader

Den danske iværksættervirksomhed Commoditrader har fået en kapitalindsprøjtning på 30 mio. kr.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Selskabets har landet sin hidtil største investeringsrunde, hvor Vækstfonden, Mollerup Mølle, landbruget Idavang samt en række godser og landmænd er med.

"Investeringerne i sig selv gør, at vi for alvor kan få gang i videreudviklingen af Commodicarbon. Nu skal vi ud at ansætte flere dygtige fagfolk, som kan understøtte den positive udvikling, vi allerede er i gang med, både på eksisterende og nye markeder," siger adm. direktør Simon Haldrup i meddelelsen.

De 30 mio. kr. skal intensivere udviklingen og udbredelsen af værktøjet Commodicarbon, der skal sælge klimacertifikater med landmænd som sælgere og virksomheder som købere, hvilket AgriWatch tidligere har beskrevet.

Efter kapitalindsprøjtningen ejer Vækstfonden nu omkring 20 pct. af Commoditrader.

Commoditrader har ikke præsenteret regnskab for 2020, men året 2019 endte med et underskud på 3,7 mio. kr. mod et underskud på 1,0 mio. kr. i 2018.

"Det var et rigtig stærkt år. Vi lancerede vores platform i slutningen af april og har siden fået godt fat i brugere og handler. Nu står vi på randen til en yderligere europæisk ekspansion," sagde Simon Haldrup dengang til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch